Hvorfor LageLab?

Hvorfor LageLab?

Velkommen hit, jeg er så glad for at du er her! Men hva er dette ‘her’, tenker du kanskje?

Jo, nå skal du høre. Jeg har hatt en drøm i flere år, om å starte opp en garnrelatert bedrift. Og så var det ikke før koronaen, en grå høst og hjemmekontoret kom, før idéen en dag kom dalende ned i hodet på meg. Jeg er nemlig lidenskapelig opptatt av norsk ull, og det skjærer meg i hjertet at vi bare bruker en fjerdedel av det som blir produsert, i henhold til en artikkel på Nrk.no. Dette har jeg lyst til å gjøre noe med!

Norwegian sheep on an island

Men, jeg har også deltatt lenge nok i strikkebransjen til å vite at det ikke bare er å legge ut noe på Instagram og si «hei, visste dere at norsk ull er det beste som finnes i hele verden?»

Og så var det denne grå dagen på hjemmekontoret, hvor idéen om et konsept falt i fanget på meg. For jeg har jobbet i garnbutikk og snakket med mange mennesker, hvor man ofte får spørsmålene:

  • denne oppskriften er så kul, men jeg skjønner ikke hvilket garn som passer! 
  • eller, jeg fant endelig en farge jeg liker, men det passer ikke til oppskriften, hva gjør jeg?
  • eller, jeg orker ikke/ har ikke tid/ vet ikke hvordan man gjør det med å google halve internett rundt etter en kombinasjon av de to ovennevnte som funker
  • og så skal du en ny runde på YouTube for å finne ut av hvordan du faktisk skal GJØRE det.
a graphic illustration of two happy people with their hands in the air, wearing colorful clothes

Alt dette her kan jo jeg hjelpe deg med! Så målet mitt er å finne fram fint, fantastisk, deilig norsk garn, lage de kule oppskriftene jeg selv savner på markedet, og lage fiks ferdige pakker til deg, med all den veiledningen du trenger, slik at du bare trenger å bestemme deg for om du vil ha den blå, rosa eller grå, og så lover jeg deg at det du sitter igjen med til slutt, er like fint som det bildet du kjøpte til å begynne med!

Og så er det dét at man får så mye mer når man lager klærne sine selv! Å kjøpe et plagg i den kvaliteten man får med 100% lamull er DYRT! Tenk på populære ullgensere fra kjente merker, de koster fort flere tusen kroner, og inneholder ofte ikke 100% ull, men har typisk 30-50% polyamid (plast) i seg. 

Som bonus (og FOR en bonus!) føler man masse mestring og stolthet, klær som er ganske mye mer solide enn dem man kjøper, man får kunnskap til å vedlikeholde og reparere dem, og ikke minst: motivasjon til å ta godt vare på dem, du har tross alt brukt mange, verdifulle timer på å lage dem!

Men det stopper ikke der, for jeg ser at det fort bygger seg opp fellesskap rundt disse prosessene, hvor man deler informasjon, erfaringer og etterhvert vennskap, og det ønsker jeg å bygge opp under! Kanskje du ikke kjenner så mange i nærmiljøet som liker dette, og trenger noen å dele det med? Jeg vet at jeg dessuten har fått et helt annet (mer avslappa!) syn på kroppen min når jeg ikke trenger å forholde meg til størrelser på den samme måten, og det er himla deilig! 

Sist, men ikke minst, man kan uttrykke seg selv og sin egen identitet på en helt annen måte.

Håndarbeidsmiljøet er en fantastisk heiagjeng som har gjort at jeg mer og mer har turt å komme ut av skallet mitt, og dét, min venn, er ingen liten ting!